четвъртък, 31 май 2018 г.

ДВА ФЕСТИВАЛА ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ПРЕЗ ЮНИ В УГЪРЧИН

Досега обикновено на страниците на блога ни сме публикували информация за събития, които вече са се случили. Но този път ще ви информираме за нещо предстоящо. Става дума за два фестивала, които ще се състоят на 9 и 16 юни в Угърчин. 
На 9 юни ще се състои третото издание на областния танцов фолклорен фестивал "Тройче", чийто домакин тази година е Угърчин, а на 16 юни ще се проведе за втори път детският фестивал "Вярвай в чудеса", на който ще се пее, играе и рисува. И двата фестивала ще се проведат в центъра на Угърчин на специално изградена сцена. Ако времето е неблагоприятно ще се използва читалищната сцена.
Фестивалът "Тройче" е с конкурсен характер и тази година се организира от Община Угърчин и НЧ "Вълчо Русковски - 1894 г." под егидата на областния управител на Ловешка област. В него ще вземат участие 25 танцови състава от нашата област с 45 изпълнения в три възрастови групи. Фестивалът ще започне в 10.00 ч. с дефиле на съставите. Танцов ансамбъл"Фаворит"като домакин няма да участва в конкурсната програма, но ще се включи при откриването и закриването на фестивала. 

Поместваме реда на участията

Няма коментари:

Публикуване на коментар