понеделник, 6 август 2012 г.

„УГЪРЧИНСКА КИТКА" В ЖЕГАТА НА ЦАРЕВЕЦ

Под патронажа на Българските национални радио и телевизия, Фолклор ТВ за втори път в голямото свищовско село Царевец се организира Националния фолклорен фестивал „Фолклорен извор”. Сред поканените  за участие бе и нашето читалище . Решихме да откликнем на поканата с изпълнението на танца „Угърчинска китка” от танцовия състав „Фаворит”.
Фестивалът трябваше да се състои на 4 и 5 август, но тъй като се събраха около  пет хиляди души желаещи да участват, той започна още на 2 август, като изпълненията на участниците започваха сутрин в 8 часа и завършваха вечер в 22,30 часа. Времето беше топло, „приятно”, с температура над 30 градуса. Нашият състав има „късмета” да играе към 15,20 часа на 5 август. Но въпреки жегата танцьорите дадоха всичко от себе си да се представят добре.
Междувременно групата се запозна и с някои от забележителностите на Свищов, който се намира на 5 - 6 километра от Царевец. Сред тях бе и родната къща на Алеко Константинов .
Всички участници ще запазят трайни спомени от това горещо пътуване до брега на Дунава , където за втори път през тази година стъпи наш състав. Поощрителната награда от кмета на с.Царевец е още един атестат за отличното представяне на танцьорите ни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар