събота, 3 август 2019 г.

"ФАВОРИТ" ТАНЦУВА В ИТАЛИЯ

БРАВО, "ФАВОРИТ"! Това прозвуча неведнъж на 2460 км от Угърчин в Южна Италия по повод представянето на нашите танцьори на фолклорния фестивал в Сасо ди Касталда от 11 до 19 юли. Те участваха във фестивала по покана на Европейската асоциация на фолклорните фестивали във Велико Търново, заради доброто им представяне миналата година на Старопланинския събор в старата ни столица. Думите "Браво "Фаворит" бяха чути и от устата на главния организатор на фестивала Пиерпаоло Албано.
Във фестивала взеха участие част от танцьорите ни, които бяха на възраст от 15 до 25 години, заради изискванията на европейската програма "Еразъм" по линия на която се организира. Те имаха две изяви - на 15 юли в Бриенца и на 17 юли в Сасо ди Касталда. И на двете места  се представиха много добре според думите на танцовия ръководител Михаил Денев, който беше начело на групата  и който обикновено е скъп на похвали. Самият Пиерпаоло Албано е останал приятно изненадан от играта на нашите момчета и момичета. Всъщност името "Фаворит" от Угърчин до този момент нищо не му е говорило. Но след видяното прегърнал  Михаил Денев и го  поздравил.
Домакинът се постара да създаде добри условия за пребивавенето на танцьорите ни на италианска земя и много често беше заедно с тях. Те посетиха близкия град Потенца и други места  около Пиньола, където бяха отседнали. А по време на пътуването към Италия и обратно имаха осемчасови престои във Венеция и Любляна.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар