неделя, 18 ноември 2018 г.

И ПРЕЗ ЕСЕНТА С НАСТРОЕНИЕ

След обилните дъждове през юни и юли настъпи продължителен сух период, който все още продължава при нас, макар в Балкана да падна първият сняг. Допреди няколко дни се радвахме на едно дълго циганско лято с много слънце - на 30 октомври температурата достигна 28 градуса.
Есенната картина и тази година беше доста пъстра, изпълнена с много топли багри и настроение.И като че ли забравихме за идващата зима.  Но подухна леден вятър, таралежът се скри някъде под опадалата шума и се унесе в зимен сън, а ние запалихме печките...
Нека поместените тук няколко снимки ни върнат към отминалото вече циганско лято, което руснаците наричат женско и със своето настроение ни откъснат за миг от ежедневните грижи.
 
 
 
Заглавието на тази публикация идва от текста под една черно-бяла снимка на усмихнато момиче, поместена преди повече от 40 години във в. "Ехо". Автор на снимката е Георги-Момчил Попов от София - човекът, който вече седем години и половина поддържа, оформя и редактира този блог на читалището ни безкористно. Скоро ще публикуваме малка галерия от негови черно-бели фотографии от самостоятелна му изложба „България в мен“.

Снимки: Вероника Иванова, Симона Пиянкова и Борислав Патарински

Няма коментари:

Публикуване на коментар