понеделник, 17 септември 2018 г.

ЗАБАВНОТО ЛЯТО И УЧИЛИЩНИЯТ ЗВЪНЕЦ

Още преди да е дошла есента училищният звънец сложи край на веселото забавно лято за децата на Угърчин. Тази година то беше дълго с различни прояви. Започна през юни с второто издание на фестивала "Вярвай в чудеса". Продължи през целия юли и началото на август с детски забавления в читалището, главен организатор на които беше общината.Посетени бяха  зоопарка в Ловеч и басейна в Угърчин. Междувременно в лятната читалня в западния край на града също имаше редица прояви, организирани основно от Лазура Николова, но подкрепена, както от съседите си, така и от живеещите наблизо деца.

На 11 август децата от танцов ансамбъл "Фаворит" при читалището ни, заедно с по-големите танцьори, бяха заснети в 45-минутен филм за ансамбъла. Снимките бяха направени от екип на Старопланински събор "Балкан фолк" във Велико Търново, а филмът ще се излъчва по фолклорната телевизия "Родина ТВ" и интернет телевизията "Еврофолк".

На 25 август пред сградата на общината се проведе конкурс за красота, в който се включиха над 40 деца от Угърчин в три възрастови категории. Всички получиха награди от общината и поне за час се почувстваха специални, а многобройна публика от родители и любопитни възрастни ги аплодираше.

Но всяко лято е с преброени дни, дори и забавното. За децата, които влязоха в класните стаи, остава утехата, че догодина ще прибавят още преживелици в горещите летни месеци на Угърчин.
 
 
Снимки: Петя Кърджова

Няма коментари:

Публикуване на коментар