сряда, 4 януари 2017 г.

НОВАТА 2017-а

В последния месец на 2016 г. се случиха няколко събития, на които читалището беше организатор или участваше в тях.Традиционно това беше коледуването и посещението на дядо Коледа по домовете, а също и посрещането на Новата година.
   Шест момчета коледари на 23 декември посетиха седем места в Угърчин, между които и общината, и поднесоха своите пожелания за здраве и плодородие. А на 25 декември  вечерта друга група от по-големи коледари обиколи домове в Угърчин и отправи на стопаните пожелания за здраве, благополучие и мир.
   Между тези две дати, на 24 декември вечерта, Дядо Коледа и Снежанка, останала му в наследство от Дядо Мраз, посетиха 22 семейства в Угърчин и зарадваха децата с подаръци. И тъй като все още нямаше сняг, а шейната му се беше разсъхнала на един сайвант, Дядо Коледа обиколи децата с автомобил.

   На 30 декември в читалището се състоя концерт на танцов състав "Фаворит", продължил близо час и половина. В програмата взеха участие и гости от фолклорен клуб "Баховица" от едноименното село и НЧ"Бяла Анаста - 2016" от Ловеч. Присъствалите над 150 зрители и танцьорите успяха стоически да издържат на относително ниската температура в салона и на сцената, въпреки, че бяха включени три климатика и още толкова калорифери. Това беше последният концерт, организиран от Кристиан Костов, с когото се разделихме в края на годината като танцов ръководител на нашите танцьори.
   На следващия ден читалището беше съорганизатор на традиционното посрещане на Новата година на площада пред общината. Този път посрещането стана само с  фойерверки и хора, без традиционното наливно червено вино. но за сметка на това мнозина бяха донесли бутилки с шампанско. Някои бяха по къси ръкави, макар  тонколоните да бяха скрежасали, а термометърът да показваше минус 10 градуса.
   Преди всички тези събития обаче, още в началото на декември, за пореден път нашите танцьори гостуваха в с. Ъглен, където се включиха в тържество, посветено на 95 години от създаване на местното читалище, а също така на 23 декември участваха в коледния концерт на читалището в с. Баховица.
   Започваме Новата 2017 г. с надежда, че нещо по-добро ще ни се случи, че ни чакат по-добри дни, въпреки ежедневните проблеми, с които се сблъскваме и които постоянно трябва да преодоляваме. Но в момента едва ли има по-лесен начин да се върви напред.

     

Няма коментари:

Публикуване на коментар