четвъртък, 10 март 2016 г.

ПРОЛЕТТА ДОЙДЕ, ПРЕДИ ЗИМАТА ДА СИ ОТИДЕ


Читалищна хроника
Пролетта дойде тази година още през февруари. Джанките цъфнаха незапомнено рано. И чаплите накацаха в гнездата си на боровата гора още преди Баба Марта да се появи... Но когато тя дойде, то стана с гръм, трясък, порой и градушка. Ядосана може би, че е трябвало да чака един ден в повече високосния февруари да си отиде.

Сред тези необичайни природни и климатични явления ние продължихме да вършим обичайната си работа.

На 19 февруари, съвместно с общината и  сдружението на пенсионера "Цвятко Благоев", с възпоменателно тържество почетохме паметта на Апостола на свободата Васил Левски. Поднесени бяха и цветя на паметната плоча, отбелязваща пребиваването на Левски в Угърчин.

Вече по традиция читалищната Баба Марта на първи март, придружена от малките Пижо и Пенда, посети общината, дома за стари хора, дневния и рехабилитационния център, клуба на пенсионера и други места в Угърчин, където бяха раздадени над с 150 мартеници. Три дръвчета пред общината бяха декорирани в червено и бяло и по клончетата им бяха закачени мартеници от деца от читалищните състави.
На 2 март вечерта с активното участие на читалището, пак по традиция, на площада пред общината се проведе тържество, посветено на Националния ни празник и 138-та годишнина от Освобождението на България от османското иго. По-късно в читалището беше отбелязан и Празника на самодееца. А на 3 март оказахме техническо съдействие за провеждане на тържеството при Руската скала край Лесидрен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар