събота, 2 януари 2016 г.

КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНО

 
2016 година дойде и в Угърчин! С малко сняг, с повече студ и много фойерверки. И с очакването да е по-добра за всички ни. Дано наистина е така!
През послединя месец на 2015 г. се случиха няколко събития, на които читалището беше организатор или съорганизатор. Те бяха свързани с Коледа. В средата на декември танцьорите на читалището взеха участие в кратката програма, свързана със запалване на коледните светлини на елхата  и върху общинската сграда в центъра на Угърчин. Появи се и  Дядо Коледа, който раздаде бонбони на присъстващите от името на общината.

На 18 декември девет млади коледари от читалището посетиха осем места в Угърчин, сред които и общината, където отправиха своите пожелания за здраве и благополучие. Повече от двеста души имаха възможност да ги чуят. Младите коледари се изявиха и на коледния концерт, организиран в читалището на 22 декември. В този концерт взеха участие и танцьори от читалището, певческата група "Приятели на песента", деца от първи клас под ръководството на Йорданка Джахова. Със свои индивидуални изпълнения участваха Десислава Бешкова и Невена Джахова.

















Над 30 деца от Угърчин бяха зарадвани с подаръци от Дядо Коледа на 24 декември вечерта. Поради липсата на сняг, той се придвижваше не със шейна, а с кола. А и еленът му, като чул, че в Угърчин има толкова много опасни ловджии ззабягнал към Морун и Бялка. Вместо джуджетата Дядо Коледа беше взел назаем от Дядо Мраз Снежанка да му помага. По малко място заемаше в колата, а и беше по-симпатична. Преди да потегли по домовете Дядо Коледа отиде заедно със Снежанка пред голямото огледало в малкия салон на читалището, да си оправи брадата и се случи чудо. Появиха се двама Дядо Коледа и две Снежанки, а в един момент станаха и четири. Но в зала с огледала какво ли не се случва... После някои го бяха видели да се придвижва с бяла кола, а други със синя. Всъщност по Коледа чудесата не са нещо необичайно...

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар