вторник, 2 декември 2014 г.

ТРИ ЮБИЛЕЯ НА ГОЛЯМ КОНЦЕРТ

Поздравителен адрес от Министерството на културата на Република България
С тържествен концерт-спектакъл в салона на читалището ни на 28 ноември вечерта бяха отбелязани три годишнини - 120 години читалище в Угърчин, 125 години библиотека и 140 години от рождението на патрона на читалището - Вълчо Русковски.
След приветствието на председателя на читалищното Настоятелство  Иванка Шойкова, спектакълът предложи на публиката изпълнения на танцовия състав ,,Фаворит,, и народната певица Латинка Петрова от Ловеч , на театрално- сатиричната група ,,Кукуруга,, , на младата певица Десислава Бешкова и на вокалната група ,,Приятели на песента,,.
 
 
Бяха поднесени поздравления, цветя и подаръци от името на Община Угърчин, от Районния екпертно - консултативен и информационен център на читалищата в Ловеч, от Народно читалище ,,Зорница - 2010,, - гр. Ловеч и другги. Настоятелството връчи една единствена грамота за дългогодишно участие в читалищната дейност - на Йорданка Мирчевска, въпреки че в  словата за читалищната история нееднократно се подчерта, че стотици хора са участвали през годините в дейността му и всички те заслужават огромна благодарност за безкористния им труд.
Спектакълът продължи повече от час и половина в обновения читалищен салон, в който присъстваха над 200 души публика. Мнозина от присъствалите на тържеството изразиха своето удовлетворение от видяното в тази юбилейна вечер.
Текст и снимки: Б. Патарински

Няма коментари:

Публикуване на коментар