петък, 18 юли 2014 г.

СЛЕД МЕЧТАНИЯ РЕМОНТ

Работещите в много читалища колеги мечтаят за ремонт на техните сгради, какъвто се случи при нас в Угърчин. Дори в градове като Троян или Лом това по-трудно може да стане, защото програмата за развитие на селските райони, по която получихме финансиране, не се отнася за тях. Освен ремонтът на покрива, подмяната на дограмите,и ремонтът на помещенията, в част от сградата беше изградено ново парно отопление, подменено с ново бе сценичното осветление и озвучаването но салона и  осветлението на останалите помещения, монтирана бе соларна система за топла вода, подменено  бе подовото покритие в салона и помещенията, в които имаше мокет, обновена бе водопроводната инсталация и санитарните възли, изградена бе нова пожароизвестителна и димоотводна система и др. 
 
Преди няколко дни публикувахме вътрешни снимки на сградата след ремонта на страницата ни във Фейсбук. Част от тях виждате и тук. Последваха положителни отзиви на колеги от други читалища за видяното на снимките. Мечтаният  и от нас през последните 20 години ремонт най-после се случи. Това не е ремонтът мечта, защото мечтите почти никога не се сбъдват напълно. Но се направи много за обновяване на читалищната сграда. Имаше и някои забележки към изпълнителите. Но крайният резултат е такъв, че предизвиква благородна завист у колеги, с които най-често контактуваме. Имаме сграда, с която наистина можем да се гордеем. 
 
Остава нелеката задача да привличаме в нея все повече хора, не само като зрители, но и като преки участници в читалищната дейност. Остават ни и по-високите разходи за ток, отопление и поддръжка. Но мечтите също не са безплатни, когато се сбъдват. Общината ни помогна ремонтът да се случи. Надяваме се да ни помогне и при поддържане и опазване на тази голяма не само за мащабите на Угърчин читалищна сграда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар