петък, 6 април 2012 г.

Нашенско театро


Позагуби се десетина години в нашето читалище театралната дейност.  Но от миналата година започнаха напъни за нейното възраждане. И най-накрая на 30 март се пръкна пред публика сатиричното представление „Нашенци” по разкази на Чудомир.

В  неговото раждане главна акушираща роля имаше Милена Найденова, подготвила сценария и осъществила режисурата. Нейни съучастници станаха преквалифициралите се танцьори Таня Комитска, Цветина Бамбова, Петя Пламенова, Йоана Мичева, Виргиния Стаменова, Антон Ангелов и Васко Патарински. Към тях се присъединиха  Петър Найденов, Младен Атанасов, Борислав Патарински.

Та тези единадесет човека успяха да направят представление , което накара публиката да се забавлява. Смях, кикот и накрая аплодисменти от около 300 души публика. Това е най-добрата награда за труда на самодейните актьори, решили да бъдат комици на угърчинска сцена.


”Следва продължение.”
Такъв е популярният надпис при много сериали, но такова е и желанието на театралните самодейци, окуражени от своето представяне и преобладаващите одобрителни коментари след представлението.


Няма коментари:

Публикуване на коментар