сряда, 21 декември 2022 г.

"ЛУДОРИИ В СЪБОТНАТА ВЕЧЕР" И ДРУГИ ПРИГОТОВЛЕНИЯ

Приготовленията за коледните празници тази година започнаха, разбира се, със запалването на светлините на елхата в центъра на града. Случи се в петъчната вечер на 2 декември на площада пред общината. Общинската администрация, освен самата елха и коледната украса, бе осигурила за дошлите над 200 души  и греяно вино, и сладки, а сред празнуващите се забелязваха и Коледният елф, и Снежната кралица, и Искрен Пецов с неговите латино песни. Самото "подпалване" на елхата го направи Дядо Коледа и оттогава тя "гори"без прекъсване с LED светлина.

Десетина дни по-късно общината осигури и възможността угърчинци да погледат "Лудории в съботната вечер" във вторник вечер на 13 декември. Тези лудории в пиесата на Марсел Митоа се разиграха на читалищната сцена от известните актьори Искра Радева, Антон Радичев, Веселин Ранков и Милена Атанасова.

Отново на читалищната сцена след още три дни танцьорите от танцов ансамбъл "Фаворит" - Угърчин, ни представиха коледен концерт с участието и на народната певица от Северняшкия ансамбъл - гр. Плевен, Цветелина Атанасова. И на другия ден танцьорите ни се включиха със свои изпълнения и на коледния концерт в село Лесидрен. На "гастрола" мериха сили и умения с майстори на ритъма от фолклорен ансамбъл "Българе". И двата сценични празника започнаха с изпълнение на коледарите ни.

Угърчин ще посрещне Коледа- 2022 с още радостни събития, със съхранени народни обичаи и традиции от отминали столетия. Новата 2023-а година чука на вратата.














Няма коментари:

Публикуване на коментар