понеделник, 29 август 2016 г.

ЛЯТНА ЧИТАЛИЩНА ХРОНИКА

 
Юли и август са месеците от годината, в които много хора почиват. Но в нашето читалище точно тогава има може би най-много посещения, а и участията във фестивали и празници са най-много в този период на годината. След фестивала в Троян, танцовият ни състав участва на 23 юли в Празника на народния обичай и народната носия в с. Рибарица, на 20 август - в  Празника на динята в с. Петревене, а на 27 август - в Общинския фолклорен събор "От Тимок до Вит" в с. Черни Вит.
Детската ни група за автентичен фолклор също участва на събора в Черни Вит, а преди това, в началото на юли, със сценката "Изворче на жива вода" участва и във фестивала "Шарено пиле петровско" в с. Церова курия.

На 24 август читалището ни организира, съвместно с доброволци от Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" - гр. Ловеч, традиционното "Весело забавно лято" за децата от Угърчин. В забавните игри пред читалището се включиха над четиридесет деца, които бяха придружавани от още толкова майки и баби.
 
 
 
Летният сезон е към края си, но читалищните изяви ще продължат и през есента, за които ще ви информираме в следващите издания на нашата хроника. /Б.П./

Няма коментари:

Публикуване на коментар