петък, 11 септември 2015 г.

В ДРАГАНА И КЪРПАЧЕВО

 
Лятото и жегите постепенно си отиват, но септември ще продължи да бъде горещ от страна на всякакви събития. За читалището ни той започна с две гостувания.

На 4 септември танцьорите ни участваха със свои изпълнения на местния празник в с. Драгана, а на 5 септември бяха в с. Кърпачево. Там взеха участие в импровизиран празник в центъра на селото. В продължение на повече от два часа на площада се извиваха хора, в които освен танцьорите ни, често се включваха и местните жители начело с кметския наместник Ивета Петрова. Гост на празника беше и кметът на община Летница д-р Красимир Джонев. Задоволството от случилото се този ден в Кърпачево беше взаимно. То идваше и от факта, че танцьорите ни успяха да се полюбуват на намиращите се на няколко километра Крушунски водопади.

През следващите дни на месеца предстоят още прояви, в които освен танцьорите ни, ще се включат и театралните самодейци. На 13 септември група от танцовия състав ще гостува в с. Каленик.

На 18 септември върху стената на читалищната сграда в Угърчин ще се открие мемориалът на загиналите във войните угърчинци. По-късно същия ден ще се открие и традиционният панаир на Угърчин.

А на 19 септември от 19 часа танцов състав "Фаворит" при читалището ни ще изнесе юбилеен концерт в читалищния салон, посветен на 5-годишнината от създаването на състава. Месецът ще завърши с участие на театралния състав на 24 септември във фестивала на любителските  театри в гр. Лом с пиесата "Госпожа министершата".


Няма коментари:

Публикуване на коментар