сряда, 17 юни 2015 г.

НАШАТА ,,ГОСПОЖА МИНИСТЕРША" БЕШЕ И В КОРТЕН

 
С един тъмен, почти черен бус и с едно светло, почти бяло ремарке, закачено за него, театралният състав ,,Кукуруга" пристигна на 12 юни в с. Кортен. Тук дойдохме не заради кортенската ракия и вино, а за да участваме за втори път в театралния фестивал, организиран под патронажа на Министерство на културата. 

След като разположихме ,,покъщнината", която возехме в ремаркето, на сцената, към 16.30 часа показахме на зрителите нашата ,,Министерша". Съдейки по овациите на публиката и мнението на журито при последвалото събеседване, бяхме оставили добро впечатление За показаната от нас пиеса, играна досега хиляди пъти на най-различни сцени у нас и по света от професионални и любителски театри.
Представителите на журито не скриха приятното си учудване, че в състава ни има хора от различни възрасти и че поне една трета от тях са съвсем млади. Трима от тези младежи трябваше да бъдат същата вечер на бала на свой съученик абитуриент, но бяха проявили отговорност и не провалиха участието на състава във фестивала. 

Преди да си тръгнем на следващия ден по традиция направихме обща снимка за спомен, не само пред читалището в Кортен, но и пред един необичаен обект в центъра на селото - изтребител МИГ-21. И макар да не ръсихме пътя със захар срещу черна магия, както беше сторил преди това кмета на община Нова Загора, всичко мина благополучно. Пожелахме си с любезните домакини да се видим отново на следващото издание на фестивала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар