понеделник, 30 май 2016 г.

МЕЖДУ КАПКИТЕ ДЪЖД

 
На всички ни тазгодишните майски дъждове взеха да ни омръзват и все се питаме няма ли най-после да се стопли, както в началото на април. Но за щастие традиционните майски празници минаха между капките на заредилите се от запад дъждоносни циклони.

Дните около 24 май вече традиционно са свързани не само с празника на нашата писменост и култура, но и с абитуриентските балове, випускови срещи и други. Празникът на буквите, който е празник и на СОУ"Св. Св. Кирил и Методий" по традиция отбелязахме в читалищния салон с програма, в която взеха участие децата от детската градина, ученици от училището, малки и по-големи танцьори от читалището и вокалната група "Приятели на песента". Дъждът изчака благосклонно да мине тази проява сред слънце, цветя и усмивки и следобед на 24-ти се изля с пълна сила.
 
  Вечерта преди този светъл ден абитуриентите проведоха своя бал. Малко преди да дойдат на площада в центъра на Угърчин с писъка на автомобилни клаксони, слънцето се показа след поредните дъждоносни облаци.
Десетки фотоапарати и телефони заснеха много усмихнати и щастливи лица, облекла и букети пред паметника. После по червена пътека и под арка от балони абитуриентите и техните учители влязоха в ресторанта да празнуват. Стотици хора се бяха събрали на площада да споделят с абитуриентите тези щастливи мигове на прага на един нелек живот, който ги очаква.
 
 

 

Всичко това, за което разказахме дотук, беше предшествано от едно зрелищно събитие на 22 май, което няма нищо общо с делото на светите братя Кирил и Методий, но привлече много публика на площада пред спортната зала. Става дума за зрелищното моторно шоу, организирано с подкрепата на общината, в което бяха показани на живо много касакади, които често гледаме в киното, но никога не бяхме виждали да се случват на няколко метра от нас. Но за това, отделно от този материал, публикуваме серия от снимки, където нагледно ще добиете представа за какво става реч.
А колкото до дъжда, на този ден той беше в почивка и беше отишъл на море... /БП/

Няма коментари:

Публикуване на коментар